marți, 7 octombrie 2008

Somaţia de plată în materie comercială. Practică judiciară

A aparut la Editura Hamangiu "Somaţia de plată în materie comercială. Practică judiciară" - Cristina Cucu, Cătălin Bădoiu. Iata ce se spune pe site-ul editurii:
"
Lucrarea oferã o analizã de ansamblu a soluţiilor pronunţate în litigii comerciale referitoare la aplicarea şi interpretarea normelor legale privind procedura specialã a somaţiei de platã. Modalitatea de sistematizare a hotãrârilor prezentate, ce au în vedere atât aspectele de drept material, cât şi de drept procesual, faciliteazã accesul cititorului – practician sau teoretician al dreptului – la cazul care îl intereseazã.
Ediţia a 2-a aduce în atenţia cititorilor 50 de speţe noi din practica recentã a instanţelor judecãtore şti, inclusiv soluţii pronunþate în aplicarea dispoziþiilor O.U.G. nr. 119/2007 privind mãsurile pentru combaterea întârzierii executãrii obligaţiilor de platã rezultate din contracte comerciale, precum şi decizii ale Curţii Constituţionale referitoare la constituþionalitatea prevederilor O.G. nr. 5/2001 privind somaţia de platã".

Niciun comentariu: